Het mooiste van de Antillen zien? Boek een vakantie naar Aruba!

Aruba is naar mijn mening één van de mooiste eilanden van de Antillen. Dit eiland is na Curaçao het grootste eiland van de kleine Antillen. Anders dan Curaçao is Aruba meer gericht op vakantiegangers uit de verenigde staten. Persoonlijk vind ik dat erg prettig aangezien het Nederlandse camping gevoel dan een stuk minder is.

Maar wat maakt Aruba nog meer zo fantastisch? Je gaat beslist niet naar Aruba toe voor de prachtige natuur. Aruba is een redelijk kaal eiland zonder al te veel natuurschoon. Wat er overblijft? Zon, zee en strand. De gemiddelde temperatuur van 30 graden is bijzonder aangenaam. Hoewel het gehele jaar de zon schijnt valt in de periode januari t/m april de minste regen en is de temperatuur op z’n best.

Aruba heeft naast het heerlijke weer eigenlijk 3 bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende natuurlijke bruggen, gevormd uit steen uitgesleten door de getijden van de zee. Tot voor kort was er een enorme natuurlijke brug te vinden op Aruba, maar deze is helaas ingestort. Over het gehele eiland zijn nog wel kleinere natuurlijke bruggen te vinden.

Oranjestad is echt een aanrader. Deze hoofdstad is prachtig kleurig en je vind hier diverse mooie huisjes uit de tijd dat Aruba is ontdekt.

Een ander natuurlijk fenomeen is de natural pool van Aruba. Deze door de natuur gevormde kom met water is een perfect zwembad. Via een aantal openingen richting deze natural pool stroomt constant schoon water uit de oceaan dit zwembad binnen. Een echte aanrader om een dag te verblijven bij dit zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>